RBNorway

nordic_tour_t7

Tekken 7 Fated Retribution skal ifølge Namco være klar til lansering tidlig i 2017. I den forbindelse har Namco satt i gang en Nordic Qualifier hvor vinnerne får Tekken 7 disc’en før alle andre, samt mulighet til å delta i en stor Nordisk finale online. (Norge/Danmark/Sverige/Finland). Vinneren av denne Nordiske Online turneringen blir sendt til Evo 2017 i Las Vegas på Namcos regning.
Så langt har vi i Norge hatt 5 slike kvalifiseringsturneringer rundt omkring i landet.

jonathan-eriksen-bergliBallet startet på Stovner Senteret i Oslo hvor flere kjenninger fra Norsk Fighting Game miljø var tilstede. Madcow, Jono, Jinsama, Taokaka og Wtfudge for å nevne noen. Her klarte Taokaka og Jono å komme seg helt til finalen, hvor sistnevnte ble stående som vinner.

josephine-porwychDagen etter var det 2 turneringer samme dag. Første turnering foregikk på Spill Expo i Lillestrøm. Dette var den turneringen med desidert flest deltakere. Hele 64 personer meldte seg på, og det var fortsatt flere som ville delta. Men, turneringen ble “cappet” til max 64 for å holde tidsskjema. Så interessen er tydeligvis veldig stor for Tekken 7! Turneringen var representert av flere av de som prøvde lykken på Stovner Senteret, samt en god del andre gamle kjenninger som Enigma, Wora og Red Lion. Finalen ble spilt mellom Red Lion, og andreplassen fra Stovner; Taokaka. Etter en intens match trakk Taokaka det lengste strået og ble kronet som vinneren av Spill Expo.

dakoSamtidig foregikk det enda en turnering på Buskerud Storsenter i Drammen. Vinneren av Stovner Senteret, Jonathan “Jono” Bergli tok turen hit for å hjelpe nykommer og kompis Stan The Man. Her var også ringreven Dakes på plass. Jono, Stan The Man og Dakes gjorde rent bord og feide de fleste av banen som forventet. Stan the Man som jaktet en finaleplass måtte se seg tapt mot Dakes i semifinalen. I finalen ventet Jono som jaktet sin 1 plass nummer to i Tekken 7. Etter å ha tatt en solid 0-2 ledelse var det bare å close finalen med en siste runde. Men, som i de fleste finaler, så er det ikke over før motstanderen ligger nede for telling. Dakes tok et comeback i kjent stil, og vant til slutt 3-2.

duy-ngo

Uka etter var det duket for to nye turneringer. Den ene ble spilt på Herkules Storsenter i Skien. Her gikk Duy Ngo med seieren.

kushtrim-qukovciTurnering nummer 2 ble spilt på Vinterbro Senter i Vinterbro. Madcow, Jinsama og Taokaka var fast inventar som på de 2 foregående Oslo turneringene. Her møttes Madcow og Jinsama til en god gammel Tekken dogfight som de har gjort helt siden Tekken 5 tidene. Jinsama startet sterkt med å vinne første sett. Som den rutinerte spilleren Madcow er, klarte han å tilpasse seg og vinne kampen 2-1 for videre avansement. Her møtte han på en Kushtrim Qukvoci, Kazuya spiller som han måtte se seg tapt mot. Taokaka på sin side klarte å komme seg til sin tredje finale i Tekken 7. Men, som på Stovner, så fikk motstanderen dessverre siste stikk.

Liertoppen Kjøpesenter i Drammen ble en klassisk nordic tour affære. Oppmøte var noe labrere enn de andre turneringene. Kram, Dakes og Hugs var på plass som forventet. I tillegg til to noe ukjente og relativt stødige tekken spillere. Single elim med 5 spillere gjorde at turneringen ble av det korte slaget. Kram møtte en Yoshimitsu spiller og satset alle pengene sine på Lars. Til tross for ingen comboer og null oppvarming ble det en solid match som endte med knepen seier til Yoshimitsu spilleren. Dakes møtte en King spiller, og gjorde kort prosess. Hugs møtte på samme Yoshimitsu spiller, og måtte se seg tapt. Etter nesten 4-5 år uten Tekken, så var 2-3 tap ikke det verste man kan gå på. Finalen skulle spilles mellom Dakes og Yoshi spilleren. Siden Dakes allerede hadde vunnet Buskerud Storsenter, så var finalen mer eller mindre avgjort i favør Yoshi spilleren. Kampen om plasseringen ble spilt, og Yoshi spilleren gikk hele veien og vant finalen.

Jessheim Storsenter holdt turnering helga etter Liertoppen. En revansjlysten Kram valgte å slå følge med Nilo og Dakes for å delta. Jinsama, Taokaka og Madcow var på plass for å sikre seg en spot i Nordic touren som vanlig. Kampene på Jessheim kan sies å være av det høyeste kaliberet så langt i Norge, vil flere påstå. Vi fikk se noen instant-classic kamper mellom flere av veteranene i Tekken. Jinsama og Nilo hadde en god gammeldags pitbull match som endte i favør Nilo. Sistnevnte møtte på Madcow som ventet i seminfinalen. Denne kampen kan sies å være den med høyest “pro-factor”. Begge hadde sine mains, og comboer var definitivt blitt praccet på! Punishment, spacing og comboer satt som et skudd. Kampen vippet frem og tilbake, men Madcow sin Nina satte press på Nilo sin Law. Paul ble børstet støv av, noe som viste seg å være et smart trekk. Men, han ble hentet frem for sent, og Madcow avanserte til finalen hvor Kram ventet. En revansjesugen Kram cann’et Lars, og stilte med en blodtørstig Jack. Madcow startet bra, men etterhvert så ble det en ensidig show fra Kram sin side. Seieren ble til slutt et faktum og Kram kunne juble for Nordic spot og disc som venter han i posten!

Neste og mest sannsynlig siste turnering vil bli på House of Nerds. Datoen er ikke annonsert, så følg med!

4 Responses

1. Når starter turneringen på Liertoppen?
    Kan jeg stille inn skulderknappene, jeg liker å ha faste knep mappet sammen der.

1. Hei Marcus! Turneringen på liertoppen skal starte kl 13 ifølge gamereactor sine sider. Mest sannsynlig får du ikke mappet skulderknappene, siden Tekken 7 versjonen som bruker ikke har mulighet for det helt enda. Det er slik det har vært på de foregående turneringene dessverre.

2. Hei, når er det på Jessheim på lørdag? Kan man melde seg på på forhånd?

1. Hei Bjørge! Vi antar at det starter kl 13 slik det har gjort alle andre steder. Det er dessverre ikke vi som styrer disse turneringene, men Gamereactor. Vi følger utviklingen av turneringene på eget initiativ siden vi er såpass opptatt av Tekken i Norge. Slik det har vært på alle andre turneringer, så er det påmelding på stedet. Ikke noe på forhånd.