TEKKEN 4 NM

TEKKEN 4 NM 19/10/2002

Vi Gratulerer Espen

Norgesmesterskapet i Tekken 4 ble avholdt på Fabrikken på Grünerløkka i Oslo lørdag 19 oktober. Arrangør var Nordisk Film Interactive ( tidl. Egmont Entertainment ). 128 deltagere skulle slåss om tittlelen King of Iron Fist Tournament 2002. Arrangemenetet ble en kjempesuksess og foreløp uten noen problemer. Ekstra moro ble det for Spiderman som hadde hele 3 av de 4 beste på sitt team.

Espen Skau (nr. 1), Aksel Lian (nr. 2), Lee Trinh (nr. 3) og Chris Guttormsen (nr. 4) Mye mer om dette arrangementet får du ved å lese videre…

Så var det endelig klart for et etterlengtet NM i Tekken 4. Nordisk Film Interactive (tidl. Egmont Entertainment ) stod som arrangør av arrangementet og her skulle det ikke spares på noe. Det fikk alle som kom merke med en gang. 12 store arenaer med lerret bak hver arena så alle kunne følge med. Publikum stod bak franske gjerder bak spillerne slik at disse ikke ble forstyrret. Spillerne spilte på Tv-skjermer og publikum kunne følge med på lerretene. Perfekt. I tillegg var det en storskjerm hvor resultatetene ble oppdatert underveis. 128 spillere var påmeldt og nå skulle det kåres en Konge.

Det var også et eget VIP rom hvor enkelte av spillerne hadde adgang. Overalt var det satt opp ekstra Tekken 4 maskiner som man kunne trene litt på. I tillegg til alt dette var det også satt opp et eget hjørne med “The history of Tekken”. Her kunne du spille Tekken 1, 2, 3, Tekken Tag Tournament og Tekken 4.

Før arrangementet startet hadde to jenter (Camilla og Trine) fra fighter Kickboxer klubb i Oslo oppvisning i kroppsbeherskelse og hvordan det hele skal gjøres når man ikke trykker på knappene på sin PS2 kontroll/stikke. Tusen takk for det. Det var tøft.

Det ble først spilt gruppespill hvor de to beste fra hver gruppe gikk videre til sluttspill. Dermed fikk alle ihvertfall spilt en god del kamper. Etter innledende runder kunne man egentlig ikke se at noen sensasjonelle resultater hadde funnet sted, men noen navn hadde allerede utpekt seg som hete gullkandidater. Vi på Spiderman sendte et lite “Spiderteam” som vi håpet og regnet med skulle hevde seg. Vi har tross alt mye gamere i butikken som kan spille spill. Team Spiderman hadde 8 av de gjenværende 32 spillerne. Nå begynte det virkelig å dra seg til. Fra nå av var det vinn eller forsvinn.

Her kom også kanskje den første bomben. Vår egen Mats Haugen røk ut. Det var forventet at Mats skulle nå langt opp. Kanskje hele veien opp, men nerver og prestasjonsangst gjorde sitt til at Mats ikke helt hadde kontroll på hva som skjedde med stikka og Kazuya. Kai Are R. Eidheim røk også ut etter å ha vist storform med King i innledende runder. I denne runden møttes også to fra Team Spiderman. Espen “JinSama” Skau møtte Atilla Camur. De samme møttes til finalen i turneringen som ble avholdt i vår egen butikk i Oslo på releasedag. Derfor synes vi det var litt synd at disse skulle møtes så tidlig. Begge ville nå høyt, uansett hvem som ville vinne denne kampen. Som i finalen på Spiderman vant Espen og Atilla var dermed slått ut. Ikke så mye å gjøre med det. I tillegg var det hyggelig å kunne se at en rutinert spiller som Chris Guttormsen fortsatt var med. Mange regner jo med at han alltid plaserer seg i toppen, men han har nesten ikke spilt Tekken 4 i det hele tatt. Derfor er det en bra prestasjon av mannen som er nesten uslåelig i spill som Virtua Fighter 4, Street Fighter og Guilty Gear. (Dette spiller han nemlig mye av). Det er gøy når Chris vinner for han viser en utrolig glede når han vinner. Når han taper viser han det også (Hvordan går det med hånden(jæv… drittstikke)???) Vi øyner også storspill av Lee Trinh (Xiaoyu) og Sven Olav Wiik (Hwoarang) i tillegg til våre egne fra Spiderteamet. Nå er det bare 16 spillere igjen og disse skal om kort tid halveres til 8.

Etter 8 delsfinalen er det forsatt 4 igjen fra Team Spiderman. Meget imponerende. Mye bra spill og imponerende come-backs. Dette vet publikum å sette pris på. Kjempegøy. Nå kjenner man at spenningen stiger. En annen morsom ting å legge merke til er at av de åtte spillerne som er igjen så er det ingen som har samme karakter. Det forteller jo også litt om at ingen figurer er nødvendigvis mer “powerful” en andre. Noe som kanskje har vært et problem på noen av de tidligere spillene. Da var det klart for kvartfinaler og her røyk Sven Olav Wiik (med nylært kombo av “Tekken guru” Øystein Andersen) ut for vår egen Chris Guttormsen. Også her så det ut som om nervene spilte Sven et lite puss selv om Chris spilte meget klokt og bra taktisk. Rutinen kom han til gode. Lee Trinh fortsatte å overbevise med Xiaoyu og Aksel Lian med Bryan og Espen Skau med Christie gikk også greit videre. Det var plutselig klart for semifinaler og Team Spiderman hadde tre av de siste fire deltagerne. Meget bra.

Den ene semifinalen ble spilt mellom Espen Skau og Lee Trinh. Espen storspilte og vant overbevisende 3-0. Skulle dette holde hele veien. Den andre semifinalen ble spilt mellom Chris Guttormsen og Aksel Lian. Disse møttes også i vår bronsefinalen under turneringen på Spiderman tidligere iår.Igjen ble Aksel Lian for sterk med sin Bryan og vinner 3-1. Chris blir her en smule hissig men tar tapet med god fatning.

I bronsefinalen mellom Lee Trinh og Chris Guttormsen ser det ut som Chris ikke får konsentrert seg så veldig etter at hånda hans fikk seg ett ublidt møte med stikka etter semifinaletapet. Lee Trinh spiller også meget bra og vinner 3-1. Gratulerer.

Så var det klart for finale og det spenningen var til å ta og føle på. Det skulle nå spilles først til fem runder (best av ni) og nå skulle det altså avgjøres. Hvem er King of the Iron Fist Tournament.2002?

Begge er jo fra Team Spiderman så vi feirer jo allerede. Men hvem er det som vinner. Aksel starter meget bra og setter et lite støkk i Espen med en 1-0 ledelse. Så blir Espen “JinSama” Skau nærmest ustoppelig og med diverse komboer leder han plutselig 4-1. Skal det avgjøres eller skal Aksel komme tilbake. Espen tar en tidlig ledelse i runde 6 og ser ut til å danse seg til seier med Christie, men så gjør Aksel en sinnsyk comeback og jubelen står til taket. Han tar også den neste runden og plutselig er stillingen 4-3. Nå tenker jeg at pulsen er ganske høy hos de to spillerne. Den var jo høy bare hos tilskuerne. Espen Skau er ikke nådig i 8 runde og vinner dermeed 5-3 og er dermed The Norvegian Champion of King of Iron Fist Tournament. Ingen dårlig tittel.

Da blir det premieutdeling og for noen premier. Til vinneren ble det delt ut en råtøff treningsjakke i Jin design, pluss en sølvfarget PS2 maskin. (Espen, du vet hvor jeg bor…:)) Disse fargede maskinene finnes det bare 20 stk. av i Norge og kun 666 i hele Europa. I tillegg fikk han en tur for 2 personer til EM i Tekken 4 i London til neste år.Lykke til der. Tror faktisk Espen kan gjøre det bra der. 2 premie var et tøfft digitalkamera fra Sony og 3.plassen fikk en Playstation 2 maskin. Alle disse premiene var sponset av Nordisk Film Interactive.

Et NM i Tekken 4 var gjennomført og de som arrangerte det kan være stolte av seg selv. Sjelden har det vel kommet så mange gode tilbakemeldinger om et slikt arrangement. Vi takker Nordisk Film Interactive og håper de kan gjøre noe tilsvarende en annen gang.

 

fra venstre: Aksel Lian (Killer), Espen Skauen (JINsama), Lee Trinh (Violet) og Chris Guttormsen (Chief Gutti)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *